Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt. puselės, be odos
- Brokoliniai kopūstai 480 g du puodeliai šaldytų žiedynų
- Svogūnai 2 vnt. pusė puodelio žiedais pjaustyto
- Aliejus 1 valg. š.
- Vištienos sultinys 1 st. neriebaus - marinatui
- Sojų padažas 2 valg. š. marinatui
- Kukurūzų krakmolas 1 valg. š. marinatui
- Česnakai 1 skiltelės marinatui
- Imbieras 1 žiupsnelis malto - marinatui
Kaip gaminti
1. Pusę puodelio šalto sultinio, sojų padažą sumaišykite su krakmolu, sugrūstu česnaku ir imbieru.
2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, užpilkite paruoštu marinatu ir palaikykite šaldytuve bent 1 val. (galima ir ilgiau).
3. Iš marinato išgriebtą mėsą nusausinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, kol pabals.
4. Mėsą iš keptuvės išgriebkite kiaurasamčiu, likusiuose riebaluose pakepinkite svogūnus. Po kelių minučių sudėkite brokolius ir kepkite dar porą minučių.
5. Į keptuvę su daržovėmis supilkite likusį sultinį ir troškinkite5 min. Supilkite marinatą ir maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Sudėkite vištieną, dar truputį pakaitinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita