Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 400 g
- Apelsinai 4 vnt. 2 - didelių - vištienai ir 2 - apelsininiam padažui
- Sojų padažas 4 valg. š. 2 - vištienai ir 2 - apelsininiam padažui
- Česnakai 3 skiltelės 2 - vištienai ir 1 - apelsininiam padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Fetos sūris 100 g
- Citrinos 1 vnt. 0,5 žievelės
- Brendis: (apelsininiam padažui) 30 ml
- Rudasis cukrus 1 valg. š. apelsininiam padažui
- Cinamonas 1 žiupsnelis apelsininiam padažui
- Muskatas 1 žiupsnelis apelsininiam padažui
- Kukurūzų krakmolas 1 valg. š. apelsininiam padažui
- Konservuoti apelsinai: (0,5 skardinės - apelsininiam padažui) 1 vnt.
Kaip gaminti
- Iš apelsinų išspauskite sultis, jas sumaišykite su sojų padažu, aliejumi ir smulkintu česnaku.
- Gautą marinatą užpilkite ant vištienos ir viską palikite bent porai valandų (galima ir nakčiai) marinuotis.
- Fetą sumaišykite su pusės citrinos ir pusės apelsino žievele. Kiekvienoje krūtinėlėje padarykite "kišenėlę" ir į ją dėkite fetos įdaro.
- Vištiena troškinkite su šlakeliu aliejaus ir vandens ~20min.
- Padažas: Iš apelsinų išspauskite sultis, sumaišykite su soja, cukrumi ir viską kaitinkite iki virimo.
- Įpilami brendžio ir viskas šiek tiek pavirkite, kol išgaruos alkoholis.
- Įberkite cinamono ir muskaro. Įmaišykite su šaukštu vandens (arba pačio padažo) sumaišykite krakmolą, sudėkite šiek tiek pasmulkintų apelsinų.
Skanaus!
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita