Ingredientai
- Vištiena 400 g krūtinėlė
- Kedrinės pinijos 2 valg. š.
- Aliejus 4 valg. š.
- Ciberžolė 1 arbat. š. pusė šaukštelio
- Svogūnai 2 vnt.
- Sviestas 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelis gabalėlis
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
- Vištienos sultinys 1 st.
- Jogurtas 100 ml natūralaus
- Karis 1 arbat. š. pusė šaukštelio
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite aliejumi, sumaišytu su ciberžolėmis ir citrinų sultimis, ir pusvalandį marinuokite.
2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pakepinkite svieste iki dailiai apskrus, tada sukrėskite traiškytus česnakus, tarkuotą nuluptą imbiero šaknį ir kapotą išvalytą aitriąją papriką.
3. Kai prieskoniai apskrus, sumeskite gerai nuvarvintą vištieną, apie 10 min. kepkite, tada supilkite sultinį ir kaitinkite iki jis šiek tiek nugaruos ir troškinys sutirštės.
4. Suberkite kapotas pinijas, sukrėskite jogurtą ir dar apie 10 min. virkite, galiausiai įmaišykite karį ir nukelkite troškinį nuo ugnies.
5. Tiekite su petražolių lapeliais ir biriai virtais ryžiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita