Ingredientai
- Aliejus 1 valg. š.
- Kuskusas 1 st.
- Sultinys 1 vnt. kubelis
- Raudonasis svogūnas 1 vnt. supjaustytas plonais griežinėliais
- Vištienos filė 600 g
- Aitriųjų paprikų pasta 4 valg. š. arba kitokio mėgstamo aštraus padažo
- Granatas 100 g sėklų
- Granatų sultys 190 ml natūralių
- Migdolai 100 g skrudintų drožlių
Kaip gaminti
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną ir pakepinkite keletą minučių, kad šis suminkštėtų.
2. Užvirkite virdulį vandens. Kuskusą sudėkite į dubenį, sutrupinkite pusę sultinio kubelio. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dubenį rankšluosčiu ir atidėkite į šalį.
3. Į keptuvę sudėkite vištienos filė ir iš visų pusių ją apkepkite, tuomet supilkite granatų sultis, aitriųjų paprikų pastą arba padažą ir viską patroškinkite tol, kol gautas padažas sutirštės. Tuomet į patiekalą suberkite dalį granatų sėklų.
4. Galiausiai į išbrinkusį kuskusą įmaišykite migdolus ir smulkintas mėtas. Kuskusą dėkite į lėkštę, o ant jo viršaus – granatų padaže iškeptą vištieną. Gautą patiekalą pabarstykite šviežiomis granatų sėklomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai