Ingredientai
- Vištiena 500 g didesnė krūtinėlė
- Makaronai 200 g lakštinių
- Svogūnai 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis
- Česnakai 2 skiltelės
- Vištienos sultinys 125 ml
- Grietinėlė 200 ml
- Šafranas 5 g
- Aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
- Cukrus 1 arbat. š. žiupsnelis
- Bazilikai 1 arbat. š. keli lapeliai
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. džiovintų įvairių žolelių mišinio
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės, ir gerai nuvarvinkite.
2. Krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu cukraus, tada apkepkite 2 šaukštuose aliejaus.
3. Svogūną ir aitriąją papriką susmulkinkite, pakepinkite likusiame aliejuje. Kai svogūnas dailiai apskrus, įspauskite česnako skilteles ir dar šiek tiek pakepkite.
4. Į svogūnų troškinį supilkite sultinį, po to – grietinėlę, įmeskite žiupsnelį šafranų, suberkite smulkiai kapotus baziliko lapelius, padažą užvirkite, apie 8 min. pakaitinkite, kad sutirštėtų. Tada sukrėskite virtus makaronus ir vištienos gabaliukus. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite, kelias minutes pakaitinkite ir išdėkite į lėkštes.
5. Tiekite apibarsčiusi žolelėmis, su šviežiais pomidorais ir likusiais baziliko lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai, Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita