Ingredientai
- Makaronai 150 g autorė naudojo 2 ritinėlius udon, išvirtų al dente ir perlietų šaltu vandeniu
- Vištienos krūtinėlė 200 g supjaustytos 1 cm dydžio gabalėliais
- Kario prieskoniai 0,25 arbat. š.
- Krakmolas 1 arbat. š.
- Baltieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Svogūnai 1 vnt. supjaustytas „plunksnelėmis“
- Paprikos 0,5 vnt. raudonosios, supjaustytos apie 1 cm dydžio kubeliais
- Brokoliniai kopūstai 1 vnt. stiebelis, padalytas žiedeliais
- Žemės riešutai 3 valg. š. kepintų, pasmulkintų
- Aliejus 2 valg. š. riešutų, rapsų, kokosų ar pan.
- Sezamų aliejus 1 valg. š. patiekimui
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. šviežių kapotų kalendrų ir/ar petražolių, svogūnų laiškų; patiekimui
- Sezamo sėklos 1 arbat. š. patiekimui
- Sojos padažas 60 ml padažui
- Vanduo 80 ml padažui
- Cukrus 1 valg. š.
- Ryžių actas 30 ml padažui
- Aitriosios paprikos dribsniai 1 žiupsnelis padažui
- Česnakai 1 skiltelės sutrinta; padažui
Kaip gaminti
1. Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį, apibarstykite curry prieskoniais ir žiupsneliu baltųjų pipirų, gerai sumaišykite, kad prieskoniai vienodai pasidengtų. Pabarstykite krakmolu ir dar kartą gerai sumaišykite, kad kiekvienas galabėlis vištienos būtų pasidengęs krakmolu.
2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, kad cukrus visiškai ištirptų.
3. Didelėje gilioje keptuvėje (idealu, jei turite wok'ą) įkaitinkite šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus apie 2 minutes, tada sudėkite pjaustytas paprikas bei brokolius. Kepinkite maišydami dar apie 1–2 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Išimkite daržoves iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
4. Įpilkite dar vieną šauktą aliejaus ir suverskite vištienos gabalėlius. Apkepinkite iš abiejų pusių, maždaug 2 minutes, tada sudėkite atgal apkepintas daržoves, pusę kiekio žemės riešutų, sudėkite išvirtus makaronus ir supilkite padažą. Kepinkite maišydami ant didelės ugnies, kol padažas sutirštės, įsigers į visus ingredientus, neliks skysčio keptuvėje.
5. Patiekite iškart, pabarstę likusiais riešutais, pašlakstę sezamų aliejumi, pabarstę sezamais ir čili pipirais, papuošę žalumynais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei