Ingredientai
- Vištiena 400 g krūtinėlės
- Mandarinai 5 vnt.
- Apelsinai 1 vnt.
- Medus 2 valg. š.
- Apelsinų skonio balzaminis padažas 1 valg. š.
- Imbieras 10 g gabalėlis šaknies
- Rozmarinai 20 g kelios šakelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį - džiovintų
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. ant peilio galo - miltelių
- Sviestas 1 valg. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Vorčesterio padažas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite marinatą vištienai: 3 šviežiai spaustų mandarinų sultis sumaišykite su visais padažais, prieskoniais (išskyrus cinamoną) ir tarkuota imbiero šaknimi.
2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, apibarstykite pipirais, druska, užpilkite marinato, tada vištieną labai gerai įtrinkite ir bent 3–4 val. marinuokite.
3. Marinuotą vištienos krūtinėlę iškepkite karštame svieste, tada išgriebkite ir padėkite šiltai, o į keptuvę supilkite likusį marinatą, apelsino sultis ir, uždengusi dangčiu, kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 12–15 min. Galiausiai sudėkite likusias nuluptas mandarinų skilteles, pagal skonį įberkite cinamono.
4. Vištienos gabalėlius tiekite apliejusi paruoštu mandarinų padažu.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita