Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. viščiukų krūtinėlė
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Sviestas 2 valg. š.
- Paprikos 4 vnt. po 2 raudonas ir geltonas
- Česnakai 6 skiltelės
- Petražolės 50 g kapotų
- Džiūvėsiai 100 g
- Sūris 100 g tarkuoto parmezano
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Viščiukų krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite mėgstamais vištienos prieskoniais, palikite pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų, tada supjaustykite plonomis juostelėmis, iš abiejų pusių gerai apkepkite ir padėkite šiltai.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi, pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 10–15 min., kol odelės atšoks, tada jas nulupkite, o paprikas supjaustykite juostelėmis.
3. Česnakus nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su džiūvėsėliais, kapotomis petražolėmis bei tarkuotu parmezanu.
4. Gautu prieskonių mišiniu apibarstykite paprikas ir dar 10 min. pašaukite į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
5. Šiltą vištieną tiekite su mėgstamu padažu ir keptomis paprikomis. Taip pat skanu su ryžiais, šviežių daržovių salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita