Ingredientai
- Vištiena 400 g viščiukų blauzdelių mėsos
- Pievagrybiai 200 g
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Grietinėlė 150 ml riebios
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnelį vištienai įtrinti ir marinatui
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis po žiupsnelį šviežiai maltų vištienai įtrinti ir marinatui
- Aliejus 50 ml kepimui
- Imbieras 20 g nedidelis gabalėlis šaknies - marinatui
- Aitrioji paprika 20 g nedidelis gabalėlis - marinatui
- Česnakai 2 skiltelės marinatui
- Grūdėtosios garstyčios (marinatui) 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. sulčių - marinatui
- Apelsinai 1 vnt. sulčių - marinatui
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais.
2. Imbierą ir išvalytą aitriąją papriką susmulkinkite, sumaišykite su kapotais česnakais, garstyčiomis, citrusų sultimis ir bent 2 val. marinuokite.
3. Svogūną smulkiai susipjaustykite ir kepinkite aliejuje, kol suminkštės.
4. Į svogūnų masę sumeskite gerai nuvarvintą vištieną ir kepkite, kol dailiai apskrus.
5. Tada berkite vidutinio dydžio griežinėliais pjaustytus smulkintus pievagrybius ir dar šiek tiek pakaitinkite.
6. Galiausiai supilkite grietinėlę, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, virkite, kol grietinėlė ims burbuliuoti, ir nukelkite nuo ugnies. Skanu valgyti su ryžiais.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita