Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 2 vnt. kelių gabalėlių
- Alyvuogių aliejus 20 ml šlakelio
- Rozmarinai 1 žiupsnelis kelios šakelės
- Česnakai 1 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. nedidelė galvutė
- Sviestas 200 g
- Aliejus 20 ml rapsų - šlakelis
Kaip gaminti
- Vištieną šiek tiek pamuškite, kad gabalėliai būtų plonesni, įtrinkite spaustu česnaku, druska bei pipirais.
- Dėkite į dubenį su rozmarinu, apšlakstykite aliejumi, viską išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą bent 8 valandoms.
- Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedeliais ir apie 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje.
- Tuomet nuvarvinkite ir kepkite lydytame svieste apie 15 minučių arba kol gražiai apskrus. Pasūdykite pagal skonį.
- Keptuvėje gerai įkaitinkite šlakelį rapsų aliejaus, temperatūrą sumažinkite iki vidutinės ir kepkite vištieną, kartu su rozmarinu, kol abi pusės tolygiai paskrunda.
- Patiekiame su karštais žiediniais kopūstais ir, pavyzdžiui, bulvių koše.
- Pagaminsite per 45 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita