Ingredientai
- Cukrus 30 g
- Žagrenio uogos (barbarisas) 25 g arba džiovintų juodųjų serbentų
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt. vid. dydžio pusžiedžiais supjaustyti
- Vištiena 1 kg tinka sparneliai, blauzdelės, į gabalus padalyta krūtinėlė
- Kardamonas 10 vnt. ankščių
- Gvazdikėliai 6 vnt.
- Cinamonų lazdelė 2 vnt. perlaužtos pusiau
- Ryžiai 300 g basmati
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Vanduo 550 ml verdančio
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Kalendros 1 sauja šviežių
- Krapai 1 sauja šviežių
- Jogurtas 100 ml natūralaus
Kaip gaminti
1. Karštame vandenyje (apie 40 ml) ištirpinkite cukrų ir pamerkite šiame skystyje barbariso uogas (jei naudojate džiovintus serbentus, mirkyti nereikia).
2. Storadugnėje keptuvėje ar plačiadugniame troškintuve įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir iki intensyvaus auksiško rudumo apkepinkite svogūnus (tai užtruks apie 10–15 min, svogūnus nuolat maišykite, kad nepradėtų degti). Perkelkite iškepusius svogūnus į lėkštelę ir išvalykite keptuvę.
3. Sudėkite vištieną į didelį dubenį ir sumaišykite su 1/2 arbat. šaukšt. druskos, žiupsniu juodųjų pipirų, pora šaukštų alyvuogių aliejaus, kardamonu, cinamonu ir gvazdikėliais. Viską gerai išmaišykite rankomis.
4. Vėl gerai įkaitinkite keptuvę ir dėkite į ją vištieną su prieskoniais. Kepkite pavartydami, kol vištiena pasidengs auksiška plutele. Išimkite vištieną ir sudėkite į dubenį (nesvarbu, jei keptuvėje bus likę kiek aliejaus ir prieskonių – jų neišimkite).
5. Sudėkite į keptuvę nuplautus basmati ryžius, keptus svogūnus, (išmirkusias) uogas, 1 arbat. šaukšt. druskos ir gerą žiupsnį pipirų. Viską labai gerai išmaišykite. Ant ryžių sudėkite kiek įspausdami vištienos gabaliukus ir viską užpilkite verdančiu vandeniu. Sandariai uždenkite dangtį, sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite 30 min.
6. Praėjus šiam laikui nuimkite keptuvę nuo ugnies, atidenkite dangtį, greitai uždėkite švarų lininį rankšluostį ir vėl sandariai uždenkite – tegul ramiai pastovi dar 10 min.
7. Pagaliau gausiai apiberkite patiekalą kapotomis žolelėmis, šiek tiek įmaišydami jas šakute.
8. Patiekite su jogurto padažu, paruoštu iš jogurto, šaukšto alyvuogių aliejaus ir žiupsnio druskos ir, jei patinka, lengvomis salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai