Ingredientai
- Vištiena 500 g filė
- Džiovinti pomidorai 100 g aliejuje
- Grietinėlė 100 ml
- Bazilikai 10 g žali lapeliai
- Vynas 200 ml raudonas
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Vištieną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apibarstykite paukštienos prieskoniais. Kol porą minučių filė marinuosis, siauromis juostelėmis supjaustykite pomidorus ir susmulkinkite baziliko lapelius.
2.Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite vištieną. Mėsai truputį apkepus (3–4 minutes), sudėkite pomidorus. Maždaug po 3 min. supilkite vyną. Kai jis šiek tiek nugaruos, suberkite baziliko lapelius, viską pabarstykite miltais ir supilkite grietinėlę. Miltų galite nedėti, bet tada padažas bus skystesnis.
3. Nukėlę keptuvę nuo ugnies, paragaukite patiekalo, mat gali tekti šiek tiek įberti druskos. Tai priklausys nuo to, kokius vištienos prieskonius naudosite: vienuose būna druskos, kituose – ne.
4. Garnyrui galite patiekti virtų ryžių, orkaitėje keptų bulvių ar makaronų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita