Ingredientai
- Vištiena 4 vnt. viščiukų krūtinėlės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Džiūvėsiai 100 g
- Sviestas 2 valg. š.
- Sūris 200 g brandinto
- Petražolės 1 vnt. ryšulėlis
- Česnakai 1 skiltelės
- Graikiniai riešutai 50 g
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Aliejus 50 ml kepimui
Kaip gaminti
1. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir smulkintais graikiniais riešutais, išspauskite česnaką.
2. Įpjaukite viščiukų krūtinėles išilgai, kad gautumėte „kišenėlę“. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais. Į vidų įdėkite gabalėlį sviesto ir tarkuoto sūrio, susmeikite mediniu pagaliuku, kad neišbėgtų įdaras.
3. Kelis kartus apvoliokite kepsnelius plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tiekite su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.
Kulinaro patarimas. Viščiukų krūtinėles dar galite įdaryti brandinto sūrio iš špinatų įdaru arba svieste apkeptais pievagrybiais ir svogūnais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita