Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Šoninė: (4 juostelės rūkytos) 4 vnt.
- Aliejus 1 valg. š. kepimui
- Druska 2 žiupsnelis pagal skonį padažui ir vištienai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Bulvės 2 vnt. didelės - košei
- Sviestas 3 valg. š. 1 - košei ir 2 padažui
- Kaparėliai 1 valg. š. košei
- Grybai 200 g voveraičių - padažui
- Grietinė 200 g mažą indelį - padažui
- Svogūnai 1 vnt. padažui
Kaip gaminti
- Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir sutrinkite su sviestu. Suberkite kaparėlius ir išmaišykite.
- Voveraites nuvalykite, nuplaukite, didesnes perpjaukite per pusę, 10 min. virkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite ir nuvarvinkite.
- Svieste pakepinkite smulkintą svogūną, voveraites, berkite pipirų ir druskos, sukrėskite grietinę ir viską išmaišykite.
- Vištos krūtinėles supjaustykite, įtrinkite aliejumi, pipirais, česnakais, druska, sojų padažu ir valandą marinuokite.
- Į kiekvieną vištienos gabalėlį krėskite košės, jį susukite voleliu, apjuoskite šonine, dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 20 min. Suktinukus tiekite su voveraičių padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita