Ingredientai
- Vištiena 1 kg blauzdelių, šlaunelių, perpus perpjautų krūtinėlių; su oda ir kaulais
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Vynuogės 200 g raudonųjų, idealu – besėklių
- Alyvuogės 150 g Kalamata, be kauliukų
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis, smulkiai supjaustytas
- Vynas 100 ml baltojo
- Vištienos sultinys 200 ml tinka pagamintas iš ekologiško kubelio
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovintų
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Nusausinkite vištienos gabalėlius popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite druska bei pipirais.
2. Sunkioje keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę (idealu – ketaus), įkaitinkite alyvuogių aliejų ir per du kartus apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol odelė taps auksiškai rusva ir traški.
3. Į keptuvę sudėkite visą apkepintą vištieną, ant viršaus berkite čiobrelius, o į tarpus tarp vištienos gabaliukų paskirstykite svogūnus, nuo kekių nuskabytas vynuoges bei alyvuoges. Užpilkite pusę sultinio kiekio ir dėkite keptuvę į orkaitę.
4. Kepkite 25 min., kol vištiena bei priedai bus iškepę. Tuomet į keptuvę supilkite vyną, likusį sultinį ir viską pakaitinkite dar 10 min.
5. Dėkite vištieną su priedais į lėkštes ir apipilkite susidariusiu padažu. Skanu su ryžiais, kuskusu, orkaitėje keptomis bulvytėmis ar tiesiog lengvomis žalėsių salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis