Ingredientai
- Porai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pupelės 200 g virtų arba konservuotų baltųjų
- Čiobreliai 1 sauja arba geras žiupsnis džiovintų
- Vištienos sultinys 150 l idealu – naminio, jei neturite, tuomet ekologiško iš kubelių
- Vištiena 700 g tinka krūtinėlės puselės, šlaunelės, blauzdelės
- Ispaniškos dešrelės (chorizos) 200 g jei neturite, galite keisti keliais gabaliukais rūkytos šoninės
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 sauja galima keisti šviežia kalendra
Kaip gaminti
- Staradugniame plačiame puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir kelias minutes vartydami pakepinkite vištieną – kol odelė vos paskrus. Išimkite ir atidėkite.
- Į tą patį puodą dar įmeskite gabaliuką sviesto ir sudėkite žiedeliais pjaustytą porą, įspauskite česnaką, suberkite kubeliais susmulkintą chorizo dešrą (arba kumpį). Kepinkite kelias minutes, kol porai suminkštės ir skaniai pakvips.
- Dėkite atgal į puodą apkepintą vištieną, supilkite pupeles (jei jos iš skardinės, prieš tai nusunkite ir praskalaukite šaltu vandeniu), sumeskite čiobrelio šakeles.
- Supilkite vištienos sultinį, pagal skonį įberkite pipirų ir druskos (jei sultinys iš kubelio, su pastarąja atsargiau!). Sumažinkite karštį ir troškinkite apie 20–25 min. Kai vištiena bus paruošta, nukelkite puodą nuo ugnies, užberkite smulkiai kapotų žolelių ir uždengę dar palaikykite kelias minutes.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai