Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 1 vnt.
- Grybai 5 vnt. 5-6 sūdyti arba marinuoti
- Svogūnai 1 vnt. mažas
- Majonezas 1 valg. š. 1-1,5
- Sūris 50 g fermentinis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Ryžiai 100 g 0,5 st.
- Sviestas 2 arbat. š.
- Petražolės 1 arbat. š. smulkintos
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Vištos krūtinėlę padalykite į dvi dalis, įsukite į plastikinį maišelį ir lengvai pamuškite. Pasūdykite, užberkite pipirų. Svogūną supjaustykite griežinėliais, grybus – juostelėmis.
- Vištienos filė aptepkite majonezu, uždėkite svogūno griežinėlius, grybus. Sūrį sutarkuokite ir juo apibarstykite kepsnelius. Paruoštą vištieną šaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Ant kiekvieno kepsnelio uždėkite šaukštelį sviesto ir dar palikite orkaitėje 1 minutę. Tiekite su karštais ryžiais, apibarstę smulkintomis petražolėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita