Ingredientai
- Bulvės 1 kg
- Vištiena 500 g filė
- Konservuotos voveraitės 500 ml
- Sviestas 150 g
- Grietinė 100 g
- Cukinijos 1 vnt. pusė nedidelės
- Salierai 2 vnt. keli stiebai
- Svogūnai 2 vnt. dideli
- Krapai 1 arbat. š. žalių
- "Chicken & Steak" prieskonių malūnelis 1 vnt.
- Druska 2 arbat. š.
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Rozmarinai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis baltųjų
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Vištienos sultinys 2 vnt. 2 kubeliai (arba grybų sultinio)
Kaip gaminti
1. Troškiniui naudokite tradiciškai konservuotas voveraites - su druska, pipirais, lapeliais, truputėliu acto, bei kmynais.
2. Vištieną susmulkinkite, pabarstykite prieskoniais iš malūnėlio ir apkepinkite svieste kartu su svogūnais. Kai vištiena jau bus apkepusi, į keptuvę suverskite nuplautas voveraites ir trumpai patroškinkite.
3. Susmulkintą kubeliais cukiniją bei susmulkintus saliero stiebus irgi apkepinkite svieste. Vištienos - voveraičių masę sumaišykite su cukinijos - salierų mase, dar įberkite baltųjų pipirų, maltų lauro lapų, po žiupsnelį rozmarino ir baziliko, suverskite į stiklinį kepimo indą.
4. Bulves aptrinkite mišiniu, pagamintu iš šaukštelio druskos ir žalių krapų, kiekvienai padarykite po 6-7 įpjovas ir sudėkite ant masės viršaus.
5. Vištienos ar grybų sultinį ištirpinkite stiklinėje karšto vandens, sumaišykite su netiršta grietine ir supilkite į indą. Ant viršaus užbarstykite smulkintų krapų.
6. Kepkite orkaitėje apie valandą uždengtame inde. Išjungus dujinę viryklę, galima dar kepinį joje palaikyti, tuomet apskrunda bulvės.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita