Ingredientai
- Vištiena 1,5 kg gabaliukų su kaulais ir oda
- Miltai 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. pjaustytas kubeliais
- Morkos 2 vnt. pjaustytos kubeliais
- Paprikos 1 vnt. didesnė; pjaustyta kubeliais
- Česnakai 4 skiltelės
- Pievagrybiai 250 g
- Čiobreliai 2 vnt. šakelės
- Vynas 200 ml baltojo
- Vištienos sultinys 200 ml
- Konservuoti pomidorai 2 vnt. nedidelės skardinės; savo sultyse
- Alyvuogės 100 g kalamata, be kauliukų
- Bazilikai 1 arbat. š. džiovintų
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovintų
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
- Makaronai 500 g garnyrui
Kaip gaminti
Kas nori daugiau skonio, užsipils padažo su daugiau alyvuogių ir grybų, kam norisi kiek paprasčiau, tie nubrauks tuos priedus į šoną ir pasimėgaus tiesiog tirštu pomidorų padažu. O išrankūs vaikučiai, nenorintys mėsos arba padažo, o gal nei vieno, nei antro, bus sotūs bent jau garnyrui virtais makaronais su sviestu.
1. Vištieną nuplaukite, gerai nusausinkite. Pagardinkite druska, pipirais, apvoliokite miltuose.
2. Didesniame storadugniame puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo trečdalį vištienos gabaliukų, kol šie iš visų pusių apkeps. Perkelkite į kitą indą. Taip apkekite visus vištienos gabaliukus.
3. Į puodą, kur ką tik kepėte vištieną, pilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite pjaustytus svogūnus, morkas, paprikas, pievagrybius bei peilio briauna sutraiškytas česnako skilteles. Pagardinkite čiobreliais ir kaitinkite 5 minutes.
4. Apliekite baltuoju vynu, kaitinkite dar 5 min., tada supilkite vištienos sultinį ir konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais ir bazilikais. Suberkite alyvuoges.
5. Apkeptus vištienos gabaliukus sudėkite į padažą, kad būtų apsemti ir leiskite virti ant lengvos ugnies 1,5-2 val., kol vištiena ims kristi nuo kaulo. Puodo neuždenkite, tegu padažas suverda ir sutirštėja.
6. Patiekite su virtais makaronais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai