Ingredientai
- Vištienos filė 450 g smulkintos
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. saldžioji raudonoji
- Morkos 3 vnt. didelės
- Sviestas 50 g
- Grietinėlė 200 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Batonas 2 vnt. riekės
- Čiobreliai 20 g šviežių, bet jei neturite, tiks ir džiovinti
- Druska 0,5 arbat. š.
- Pipirai 3 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Į vištienos filė įmuškite kiaušinius, sudėkite porą batono riekelių, druskos, pipirų, čiobrelių lapelių, kubeliais pjaustytos paprikos ir pusę svogūno. Gerai išminkykite.
2. Kitą pusę svogūno smulkiai supjaustykite, apkepkite svieste, o kai jis suminkštės, dėkite ilgomis juostelėmis pjaustytą morką, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite apie 10 min. Sudėkite čiobrelių šakeles ir maišant po truputį pilkite grietinėlę. Įberkite pipirų, druskos, sudėkite kukulius.
3. Užvirus troškinkite ant mažos ugnies 15–20 minučių. Kukulius patiekite kartu su troškintomis morkų juostelėmis.