Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 500 g tinka ir šlaunelių mėsa
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - marinatui
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - marinatui
- Garstyčios 10 g grūdėtų - pagal skonį - marinatui
- Rozmarinai 1 žiupsnelis pagal skonį - marinatui
- Medus 1 arbat. š. truputėlį - pagal skonį - marinatui
- Alyvuogių aliejus 10 ml šlakelis - pagal skonį - marinatui
Kaip gaminti
- Supjaustytą krūtinėlę arba šlaunelių mėsą įtrinkite prieskoniais. Palikite marinuotis.
- Medinius iešmelius pamerkite į vandenį 15–20 min.
- Pasimarinavusią mėsytę sumaukite ant iešmelių ir galite kepti.
- Puikiai tinka kepti ne tik lauke ant grotelių, bet ir namuose ant grilinės keptuvės.
- Taip pat mėsą galite mauti pakaitomis su daržovėmis (paprika, maža cukinija, vyšniniai pomidorai, alyvuogės ar kt.).
- Tik daržoves supjaustykite panašiais gabalėliais, šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Vištiena greitai iškepa, daržovės puikiai prie jos dera.
Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Sultinga vištiena“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita