Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 500 g vištienai
- Pipirai 2 valg. š. 1 valg. š. - šviežiai maltų - vištienai ir žiupsnelis - salotų užpilui
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 2 - vištienai ir 3 - salotų užpilui
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. - sulčių - vištienai ir 1 valg. š. - salotų užpilui
- Sviestas 30 g vištienai
- Druska 2 žiupsnelis vištienai ir salotų užpilui
- Rozmarinai 1 žiupsnelis šakelė šviežio - vištienai
- Salotos 1 vnt. gužė - salotoms
- Sultenės:(salotoms) 1 sauja
- Slyvos 4 vnt. 4 - 6 - salotoms
- Saulėgrąžos 1 sauja lukštentų - salotoms
- Agurkai 2 vnt. trumpavaisių - salotoms
- Duona 4 riekės šviesios sumuštinių duonos - salotoms
- Actas 1 valg. š. 1/2 balto vyno - salotų užpilui
- Garstyčios 2 arbat. š. 1 - aštrių ir 1 - grūdėtų - salotų užpilui
- Medus 2 arbat. š. skysto - salotų užpilui
Kaip gaminti
Vištiena:
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių.
- Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėkite vištienos iešmelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o įpjovus vištieną – viduje ji bus pilnai iškepusi (patikrinkite maždaug po 10–15 min.). Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip storai/plonai supjaustysite mėsą.
- Kai vištienai bus likę kepti vos pora minučių, į keptuvę sudėkite sviestą ir rozmarino šakeles. Sviestui išsilydžius – pavartykite iešmelius. Paruošus – dėkite į lėkštę.
Salotos:
- Į lėkštę sudėkite suplėšytus salotų lapus, sultenes, smulkiai supjaustytus agurkus ir skiltelėmis supjaustytas slyvas.
- Keptuvėje pakepinkite lukštentas saulėgrąžas, kol ims švelniai ruduoti. Išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti (nedėkite karštų ant salotų).
- Nupjaukite baltos sumuštinių duonos plutelę. Supjaustykite minkštąją dalį kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite duonos kubelius ir apkepkite iš abiejų pusių, atsakingai kiekvieną vartant, kadangi tuomet viskas super gražiai ir tolygiai apskrunda.
- Ant salotų suberkite atvėsusias saulėgrąžas ir duonos skrebučius.
Salotų užpilas:
- Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, uždenkite ir stipriai pakratykite. Tuomet visi ingredientai puikiai susiplaks tarpusavyje, o aliejus neatsiskirs nuo kitų skysčių. Užpilą pilkite ant salotų arba patiekite šalia.
Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita