4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis

Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis
Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis / Skaniosdienos.lt nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Vištienos krūtinėlė 500 g vištienai
  • Pipirai 2 valg. š. 1 valg. š. - šviežiai maltų - vištienai ir žiupsnelis - salotų užpilui
  • Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 2 - vištienai ir 3 - salotų užpilui
  • Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. - sulčių - vištienai ir 1 valg. š. - salotų užpilui
  • Sviestas 30 g vištienai
  • Druska 2 žiupsnelis vištienai ir salotų užpilui
  • Rozmarinai 1 žiupsnelis šakelė šviežio - vištienai
  • Salotos 1 vnt. gužė - salotoms
  • Sultenės:(salotoms) 1 sauja
  • Slyvos 4 vnt. 4 - 6 - salotoms
  • Saulėgrąžos 1 sauja lukštentų - salotoms
  • Agurkai 2 vnt. trumpavaisių - salotoms
  • Duona 4 riekės šviesios sumuštinių duonos - salotoms
  • Actas 1 valg. š. 1/2 balto vyno - salotų užpilui
  • Garstyčios 2 arbat. š. 1 - aštrių ir 1 - grūdėtų - salotų užpilui
  • Medus 2 arbat. š. skysto - salotų užpilui

Kaip gaminti

Vištiena:

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių.
  2. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus, sudėkite vištienos iešmelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o įpjovus vištieną – viduje ji bus pilnai iškepusi (patikrinkite maždaug po 10–15 min.). Kepimo laikas priklausys nuo to, kaip storai/plonai supjaustysite mėsą. 
  3. Kai vištienai bus likę kepti vos pora minučių, į keptuvę sudėkite sviestą ir rozmarino šakeles. Sviestui išsilydžius – pavartykite iešmelius. Paruošus – dėkite į lėkštę.

Salotos:

  1. Į lėkštę sudėkite suplėšytus salotų lapus, sultenes, smulkiai supjaustytus agurkus ir skiltelėmis supjaustytas slyvas.
  2. Keptuvėje pakepinkite lukštentas saulėgrąžas, kol ims švelniai ruduoti. Išimkite iš keptuvės ir palikite atvėsti (nedėkite karštų ant salotų).
  3. Nupjaukite baltos sumuštinių duonos plutelę. Supjaustykite minkštąją dalį kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite duonos kubelius ir apkepkite iš abiejų pusių, atsakingai kiekvieną vartant, kadangi tuomet viskas super gražiai ir tolygiai apskrunda. 
  4. Ant salotų suberkite atvėsusias saulėgrąžas ir duonos skrebučius.

Salotų užpilas:

  1. Visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, uždenkite ir stipriai pakratykite. Tuomet visi ingredientai puikiai susiplaks tarpusavyje, o aliejus neatsiskirs nuo kitų skysčių. Užpilą pilkite ant salotų arba patiekite šalia.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.