Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 400 g maltos
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai 3 g pagal skonį
- Daržovės 500 g šaldytos mišinys
- Aliejus 2 valg. š. 2 - 3
- Lydytas sūrelis: (be priedų) 200 arbat. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Vištienos sultinys 1 vnt. kubelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Prieskoniniai žalumynai 2 g žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Vištienos filė sumaišykite su vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius.
2. Į puodą įpilkite 2–3 šaukštus aliejaus, įkaitinkite, sudėkite smulkintą svogūną, grūstą česnaką ir apkepkite. Paskui įpilkite 1,5–2 l vandens, pasūdykite, užvirkite ir sudėkite kukulius. Virkite 8–10 minučių.
3. Suberkite šaldytas daržoves, įmeskite sultinio kubelį ir virkite dar 15–20 minučių. Baigdami virti sudėkite sūrelį, maišydami dar šiek tiek pavirkite, kol sūrelis išsilydys. Tiekite apibarstę smulkintais žalumynais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė