Ingredientai
- Kukurūzai 300 g skardinė konservuotų
- Pomidorai 1 vnt.
- Bulvės 300 g nesukrentančių
- Vištiena 250 g krūtinėlių be odelės ir kaulų
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Ciberžolė 2 arbat. š.
- Daržovių sultinys 600 ml
- Grietinė 200 ml 30% riebumo
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Tabasko padažas 2 ml
- Balta duona 4 riekės
Kaip gaminti
1. Kukurūzus nuvarvinkite. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išpjaukite kotelius, minkštimą supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais gabaliukais.
2. Svogūnus ir česnakus svieste pakepinkite iki skaidrumo. Sudėkite bulves ir kukurūzus, trumpai patroškinkite, sudėkite ciberžoles, taip pat kartu pakepinkite.
3. Viską užpilkite sultiniu. Sukrėskite grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų ir užvirinkite. Sudėkite mėsą ir virkite toliau, kol bulvės suminkštės. Įmaišykite pomidorų kubelius ir pagardinkite „Tabasco“ padažu.
4. Sriubą patiekite pašildytose lėkštėse su skrudinta duona.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita