Ingredientai
- Vištiena 400 g be odos ir kaulų
- Pomidorai 400 ml konservuotų; arba pomidorų tyrės
- Pupelės 400 ml konservuotų
- Pastarnokas 2 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Saldžiosios bulvės 0,5 vnt.
- Salierai 0,5 vnt. nedidelio gumbo
- Pievagrybiai 100 g
- Svogūnai 0,5 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Laurų lapai 3 vnt.
- Vanduo 2 puodelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Prieskonių mišinys Allspice 1 žiupsnelis
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Mairūnas 0,5 arbat. š. džiovintų
- Čiobreliai 2 arbat. š. džiovintų troškinimui ir šviežių patiekimui
- Raudonėliai 1 arbat. š. šviežių; patiekimui
Kaip gaminti
1. Supjaustykite šaknines daržoves kubeliais ir skiltelėmis. Vištieną taip pat supjaustykite mažais gabalėliais. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, papriką, šiek tiek pakepinkite, o tada sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus grybus ir šviežias žoleles.
2. Užvirinkite ir leiskite burbuliuoti ant nedidelės ugnies 35 min. Sudėkite į troškinį supjaustytus grybus ir dar pavirkite 10–15 min., arba kol skysčio liks labai nedaug, o vištiena taps minkšta.
3. Patiekite papuošę šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai