Ingredientai
- Vištiena 350 g filė
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 2 žiupsnelis miltelių
- Aliejus 2 valg. š. 2–3
- Lavašas 2 vnt. didelių paplotėlių
- Agurkai 1 vnt. 1/3 ilgavaisio
- Pomidorai 1 vnt. didelis
- Kopūstai 1 vnt. 0,5 kininio
- Pomidorų pasta: 70 g
- Jogurtas 360 g natūralaus
- Česnakai 1 skiltelės didelės
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovintų
- Mairūnas 1 žiupsnelis džiovintų
- Raudonėliai 1 žiupsnelis džiovintų
- Paprikos 2 vnt. kelių marinuotos aitriosios paprikos ankščių – nebūtina
Kaip gaminti
- Vištienos filė supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Ant jų užberkite druskos ir maltų aitriųjų paprikų Prieskonius gerai įminkykite į mėsą, uždenkite ir palikite 30 min. pasimarinuoti.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite vištienos gabalėlius. Kepkite vis pamaišydami, kol dailiai apskrus.
- Tuo metu pasiruoškite padažą: giliame inde sumaišykite pomidorų pastą, natūralų jogurtą, išspaustą arba smulkiai įtarkuotą česnaką, druską ir maltus bazilikus, mairūnus ir raudonėlius. Atidėkite.
- Susmulkinkite agurkus, pomidorus ir kininį kopūstą.
- Imkite lavašą. Palikdami tuščios erdvės lavašo apačioje ir šonuose, dėkite kininius kopūstus, pomidorus, agurkus, keptą vištieną ir gausiai pilkite padažo.
- Patariumas: jei mėgstate itin aštriai, galima įdėti stambiai sukapotų aitriųjjų paprikų ankščių.
- Vyniokite kebabą: ant daržovių lenkite lavašo apačią ir tik tada vyniojame šonus.
- Patarimas: kad laikytųsi tvirtai, neiširtų, įsukite kebabą į foliją.
- Kebabus šildykite orkaitėje apie 10 minučių.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita