Ingredientai
- Vištų kepenėlės 400 g
- Bulvės 600 g
- Cukinijos 300 g
- Šaldytos šparaginės pupelės 300 g
- Pomidorai 300 g šviežių arba konservuotų
- Svogūnai 2 vnt.
- Sūris 150 g smulkinto sūrio "Džiugas"
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. truputis smulkintos
- Bazilikai 1 arbat. š. žalių
- Krapai 1 arbat. š. žalių
- Petražolės 1 arbat. š. žalių
- Sviestas 70 g
- Grietinė 1 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 1 arbat. š. žiupsnis maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Laurų lapai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Kepenis išvirkite su druska, rozmarinais, lauro lapeliais ir juodaisiais pipirais.
2. Torto formą ištrinkite šaltu sviestu ir pabarstykite džiūvėsiais.
3. Stambiai tarkuotas bulves sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, krapais, šaukšteliu druskos, kiaušinio baltymu ir suverskite į formą.
4. Užklokite sluoksnį smulkintų, sūriame vandenyje virtų šparaginių pupelių, sumaišytų su stambiai sutarkuota ir nusunkta cukinija bei išplaktu kiaušinio tryniu. Užberkite prieskoninių žolių.
5. Svogūnus apkepkite svieste, suverskite smulkintas kepenis, grietinę, kiek patroškinkite ir klokite ant torto. Jei reikia, užberkite tų pačių prieskonių, su kuriais buvo verdamos kepenys.
6. Užklokite tortą pjaustytais pomidorais, sumaišytais su smulkinta aitriąja paprika, baziliku ir žiupsniu druskos (su konservuotais pomidorais netgi skaniau).
7. Kepkite orkaitėje 40-60 min., priklauso nuo torto dydžio ir storio. Torto formą uždenkite folija. Kepimo pabaigoje ją nuimkite ir tortą apiberkite lydytu sūriu. Papuoškite.
Autorės nuotr./Vištienos kepenėlių tortas |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita