Ingredientai
- Vištiena 500 g filė
- Krakmolas 100 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Majonezas 5 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š. kepti
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Viename inde sumaišykite krakmolą, kiaušinį, išspaustas česnakų skilteles, majonezą ir prieskonius. Vištieną supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į paruoštą masę. Viską gerai sumaišykite ir palaikykite 30 min. šaldytuve.
2. Įkaitinkite keptuvę, šaukštu dėkite paruoštą masę ir formuokite blynelius. Apkepkite kepsnelius iš abiejų pusių.
3. Šį patiekalą galite tiekti su ryžiais, bulvių koše ar gruzdintomis bulvytėmis.
Kulinaro patarimas: galima kepti ne tik vištienos, bet ir kitos mėsos kepsnelius. Taip pat galite rinktis ir krabų lazdeles,žuvies gabalėlius.