Ingredientai
- Faršas 700 g 700 - 800 vištienos - kepsneliams
- Majonezas 2 valg. š. kepsneliams
- Kiaušiniai 1 vnt. kepsneliams
- Batonas 2 riekės 2 - 3 - kepsneliams
- Pienas 1 st. 0,5 - kepsneliams
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
- Pipirai 1 žiupsnelis kepsneliams
- Druska 2 žiupsnelis kepsneliams ir padažui
- Karis 2 g pagal skonį - kepsneliams
- Vynuogės 1 vnt. didelės kekės žaliųjų be kauliukų - padažui
- Krakmolas 1 valg. š. padažui
- Citrinos 1 vnt. pusės sulčių - padažui
- Vynas 1 st. baltojo saldaus (galima pakeisti vynuogių sultimis) - padažui
- Žolelių mišinys su česnakais: (padažui) 1 žiupsnelis
- Cukrus 3 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, piene išmirkytu ir gerai nuspaustu batonu, majonezu. Pagardinkite pipirais, druska ir kariu. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kepsnelius ir kepkite keptuvėje (kepsnelius galite tik apkepti keptuvėje iš visų pusių, o paskui sudėti į aliejumi išteptą skardą ir apie 15 minučių kepti 180 laipsnių orkaitėje). Kol ruošite padažą, kepsnelius laikykite šiltai.
2. Padažui į puodelį sudėkite per pusę pjaustytas vynuoges, suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis ir kelias minutes kaitinkite ant mažos ugnies. Krakmolą sumaišykite su vynu ar sultimis ir supilkite ant vynuogių.
3. Pagardinkite prieskoniais, druska ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Padažą tiekite su vištienos kepsneliais. Kaip garnyras labai tinka virti ryžiai.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė