Ingredientai
- Vištiena 800 g filė
- Sultys 200 ml ananasų
- Kokosų pienas 200 ml
- Alyvuogių aliejus 10 ml šlakelis
- Česnakai 2 skiltelės 2–3
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 g žiupsnelis – pagal skonį
- Romas 50 ml jei kepsnius gaminate vaikams, romo nepilkite
Kaip gaminti
- Vištieną supjaustykite kepsniais ir užpilkite marinatu.
- Marinatui – sumaišykite ananasų sultis, kokosų pieną, romą, smulkintą česnaką ir alyvuogių aliejų ir prieskonines žoleles (recepto autorė naudojo bazilikus, raudonėlį ir mairūnus).
- Paliekame bent porai valandų. Prieš kepdami, išimkite iš marinato, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais.
- Kepkite kepsnelius ant įkaitinto grilio. Šalia pakepinkite šviežio ananaso griežinėllių.
- Kepsniai iškepa labai aromatingi ir sultingi – ananasų sultys pamarinuoja, kokosų pienas suteikia minkštumo ir nepakartojamo aromato, o šlakelis romo – trapumo ir pikantiškumo kepsniams.
Receptą atsiuntė Vita
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Sultinga vištiena“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita