Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 4 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
- Medus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti, pagal skonį
- Čiobreliai 1 arbat. š. jei nemėgstate, tiks ir kitokios prieskoninės žolelės ar jų mišinys
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Faršas 50 g jautienos
- Jautienos sultinys 100 ml
- Krakmolas 1 valg. š. kukurūzų
- Jogurtas 1 st. natūralus
- Česnakai 1 skiltelės
Kaip gaminti
Jis itin mėgstamas pietinėse JAV valstijose. Vištieną galite pakeisti veršiena ar kalakutiena, o padažui panaudoti graikišką jogurtą – tuomet patiekalas nebus pernelyg riebus.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Vištų krūtinėles šiek tiek lengvai pamuškite mėsos plaktuku, apšlakstykite iš abiejų pusių citrinos sultimis, įtrinkite druska, pipirais, čiobreliais, galiausiai abi puses ištepkite aliejumi.
3. Sudėkite ant folija apvyniotų grotelių ir apie 10 min. kepkite orkaitėje.
4. Per tą laiką gerai įkaitintame aliejuje apkepkite faršą. Maišykite jį, kad nesukristų į gabalus. Po kelių minučių supilkite sultinį, į kurį įmaišytas krakmolas. Kai padažas sutirštės, supilkite jogurtą ir nukelkite nuo viryklės.
5. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, įberkite trinto česnako. Tokiu padažu užpilkite vištienos kepsnius.
Plačiau skaitykite: „Savaitgalio pietums: pasaulio virtuvių patiekalai per pusvalandį“