Ingredientai
- Faršas 800 g vištienos filė
- Razinos 1 sauja
- Džiovinti abrikosai 1 sauja
- Lazdynų riešutai 1 st. saujelė
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Grietinėlė 1 st. 0,3
- Vištienos prieskoniai 3 g pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir grietinėle. Česnaką susmulkinkite ir su vištienos prieskoniais, pipirais ir druska sudėkite į paruoštą faršą, gerai išmaišykite. Razinas ir džiovintus abrikosus išmirkykite šaltame vandenyje. Džiovintus abrikosus, riešutus susmulkinkite ir su razinomis sudėkite į faršą, išmaišykite.
2. Masę sukrėskite į aliejumi apšlakstytą kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Kepsnys skanus tiek karštas, tiek šaltas.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė