„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
3 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Vištienos kesadilijos su šonine

Vištienos kesadilijos su šonine
Vištienos kesadilijos su šonine / Tinklaraščio archyvo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Tortilijos ir ką su jomis galima nuveikti virtuvėje, nemažai daliai lietuvių jau senokai nėra paslaptis. Pats metas išbandyti puikų patiekalą, kurio galbūt dar neragavote (o gal mėginote kitokias jo variacijas). Kiek mažiau negu pusvalandis ir mėgausitės skaniu, nesudėtingu užkandžiu, kurio užteks 3 žmonėms.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Gilesniame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, pjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką, druską, pipirus, aitriosios paprikos miltelius, cukrų ir raudonėlį.

2. Šiame marinate apie 15 min. marinuokite vištienos krūtinėlę (pageidaujantieji gali ir ilgiau).

3. Į gilesnę keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies, o tada dėkite kepti vištos krūtinėlę. Kepkite po 4 min. iš abiejų pusių, kad mėsa vos apskrustų ir liktų sultinga. Prieš pat išimdami krūtinėlę, įdėkite šaukštelį marinato ir palikite kepti dar apie 1 min. Išimkite, o kai atvės, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

4. Pakepkite šoninę ir supjaustykite mažais gabaliukais.

5. Sumaišykite sūrius ir padalinkite gautą mišinį į 3 dalis.

6. Į švarią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies, į keptuvę dėkite tortilijos lakštą. Padenkite lakštą sūriu (šiek tiek jo pasilikite), tuomet dėkite vištieną, šoninę, užberkite likusį sūrį ir uždenkite viską kitu tortilijos lakštu. Kepkite, kol ims lydytis sūris ir tortilija apskrus.

7. Norėdami apversti kesadiliją, paimkite didelę lėkštę, uždėkite ją ant kesadilijos, apverskite keptuvę ir apverstą kesadiliją grąžinkite į keptuvę. Pakepkite dar maždaug 3 min., kad sūris visiškai išsilydytų. Atkreipkite dėmesį – tortilijų lenkti nereikia!

8. Pakartokite visą procedūrą su likusiomis tortilijomis.

9. Iškepusias kesadilijas supjaustykite ir skanaukite su grietine bei mėgstamu padažu. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.