Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. ir dar šiek tiek kepimui
- Actas 2 valg. š. raudonojo vyno
- Žalioji citrina 1 vnt. išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė
- Svogūnai 3 vnt. pjaustyti
- Česnakai 4 skiltelės smulkintos
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Aitriosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Cukrus 2 arbat. š.
- Tortilija 6 vnt. papločiai
- Raudonėliai 1 arbat. š. džiovinto arba 3 šaukšteliai šviežio
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Šoninė 8 riekės
- Čederio sūris 100 g tarkuoto
- Varškės sūris 100 g tarkuoto
Kaip gaminti
1. Gilesniame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, pjaustytus svogūnus, smulkintą česnaką, druską, pipirus, aitriosios paprikos miltelius, cukrų ir raudonėlį.
2. Šiame marinate apie 15 min. marinuokite vištienos krūtinėlę (pageidaujantieji gali ir ilgiau).
3. Į gilesnę keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies, o tada dėkite kepti vištos krūtinėlę. Kepkite po 4 min. iš abiejų pusių, kad mėsa vos apskrustų ir liktų sultinga. Prieš pat išimdami krūtinėlę, įdėkite šaukštelį marinato ir palikite kepti dar apie 1 min. Išimkite, o kai atvės, supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
4. Pakepkite šoninę ir supjaustykite mažais gabaliukais.
5. Sumaišykite sūrius ir padalinkite gautą mišinį į 3 dalis.
6. Į švarią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies, į keptuvę dėkite tortilijos lakštą. Padenkite lakštą sūriu (šiek tiek jo pasilikite), tuomet dėkite vištieną, šoninę, užberkite likusį sūrį ir uždenkite viską kitu tortilijos lakštu. Kepkite, kol ims lydytis sūris ir tortilija apskrus.
7. Norėdami apversti kesadiliją, paimkite didelę lėkštę, uždėkite ją ant kesadilijos, apverskite keptuvę ir apverstą kesadiliją grąžinkite į keptuvę. Pakepkite dar maždaug 3 min., kad sūris visiškai išsilydytų. Atkreipkite dėmesį – tortilijų lenkti nereikia!
8. Pakartokite visą procedūrą su likusiomis tortilijomis.
9. Iškepusias kesadilijas supjaustykite ir skanaukite su grietine bei mėgstamu padažu. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Meksikiečių