Ingredientai
- Vištiena 800 g vištų krūtinėlių
- Vanduo 300 ml arba vištienos sultinio
- Svogūnai 2 vnt.
- Imbieras 1 valg. š. tarkuotų šviežių
- Česnakai 2 skiltelės
- Lydytas sviestas „ghi“ (galima pakeisti aliejumi, bet ne paprastu sviestu) 5 valg. š.
- Ciberžolė 1 arbat. š. miltelių
- Karis 4 arbat. š.
- Aitriųjų paprikų milteliai 1 žiupsnelis
- „Garam masala“ prieskoniai (indiškas prieskonių mišinys) 2 arbat. š.
- Kiaušiniai 4 vnt. tryniai
- Grietinėlė 200 ml tinka neriebi
- Jogurtas 100 ml natūralaus
- Petražolės 1 vnt. pluoštelis šviežių lapelių
- Migdolai 2 valg. š. drožlių
Kaip gaminti
1. Į didelį storasienį puodą sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol išsilydys. Suberkite smulkiai sukapotus svogūnus ir kepkite, kol svogūnai pasidarys rusvi.
2. Česnakus sugrūskite ir sumaišykite su imbierais, kariu, ciberžolėmis, aitriųjų paprikų milteliais ir šlakeliu vandens.
3. Grietinėlę ir jogurtą sumaišykite, atskieskite vandeniu arba sultiniu.
4. Kiaušinių trynius išplakite su kokosų pienu.
5. Į puodą su svogūnais sukrėskite prieskonių košelę, gerai išmaišykite ir porą minučių pakepinkite.
6. Sudėti gabaliukais supjaustytą mėsą, supilkite kiaušinių plakinį, grietinėlės ir jogurto mišinį, gerai išmaišykite.
7. Kai puode esantis skystis užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20–30 min. Retkarčiais pamaišykite.
8. Porą minučių prieš nukeliant nuo ugnies suberkite „Garam masala“ prieskonius, migdolų drožles ir susmulkintus žalumynus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų