Ingredientai
- Faršas 600 g 600 - 700 vištienos filė
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Grietinėlė 4 valg. š. riebios arba grietinės
- Džiovintos slyvos 10 vnt. 10 - 12
- Sezamo sėklos 1 sauja
- Miltai 5 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai 3 g pagal skonį
Kaip gaminti
1. Džiūvėsėlius užpilkite grietinėle ar sumaišykite su grietine ir leiskite išbrinkti. Tuomet šią masę sumaišykite su vištiena ir pagardinkite pipirais, druska bei vištienos prieskoniais.
2. Džiovintas slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir mirkykite, kol suminkštės, nuvarvinkite. Iš vištienos faršo formuokite pailgus kotletus, į vidų įdėkite po kelias slyvas.
3. Kotletus apvoliokite miltuose, paskui kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklose. Sudėkite į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė