Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 600 g
- Druska 0,5 arbat. š. (stambios)
- Pipirai 1 arbat. š. (juodų arba kvapniųjų)
- Česnakai 3 skiltelės (šviežio arba 1 v. š. česnako miltelių)
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š.
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Kalendros 2 arbat. š. (džiovintos)
- Raudonėliai 1 arbat. š. (džiovinti)
- Čiobreliai 3 g (šviežių)
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 2 valg. š. (vienos storesnės skiltelės sulčių kiekvienai krūtinėlei)
Kaip gaminti
- Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė.
- Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę aptepkite alyvuogių aliejumi, užspauskite ant jos vienos citrinos skiltelės sulčių ir pavoliokite pasiruoštame prieskonių mišinyje. Priesnkonius įtrinkite į vištieną. Leiskite jai pasimarinuoti keletą minučių.
- Vištieną kepkite ant grotelių ar grilyje vartydami maždaug apie 15 min.
- Kai vištiena iškeps, sudėkite ją į indą ir uždengę folija, palikite pastovėti kambario temperatūroje maždaug 5–10 minučių. Taip mėsa išleis visas savo sultis. Prieš uždengiant folija, vištieną dar galima pabarstyti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis (čiobreliais, šalavijais, raudonėliu, mėtomis).
Recepto autorė – Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Amerikiečių