Ingredientai
- Vištiena 600 g malta
- Duona 6 riekės baltos
- Pienas 150 ml
- Svogūnai 2 vnt.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Apelsinai 1 vnt. šaukštelis tarkuotų žievelių
- Sultys 3 valg. š. pusės citrinos sulčių
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š. kapoti
- Kaparėliai 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Džiūvėsiai 1 st. kukuliams apvolioti
- Aliejus 500 ml
Kaip gaminti
1. Baltos duonos riekeles sulaužykite nedideliais gabalėliais, užpilkite pienu, gerai išmirkykite ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į dubenį su paukštienos faršu, įmuškite 2 gerai nuplautus kiaušinius, suberkite kaparėlius, prieskonines žoleles, apelsinų žieveles, įspauskite citrinos sulčių.
2. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Likusį kiaušinį išplakite elektriniu plakikliu. Iš vištienos faršo drėgnomis rankomis formuokite taisyklingos formos kukulius, juos pamirkykite kiaušinio plakinyje ir gausiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
3. Kepkite karštame aliejuje apie 20 minučių. Vištienos kukulius tiekite su mėgstamu padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita