Ingredientai
- Duona 8 riekės balta sumuštinių, be plutos - kukuliams
- Pienas 400 ml 200 - kukuliams ir 200 - padažui
- Svogūnai 2 vnt. kukuliams
- Kiaušiniai 2 vnt. kukuliams
- Apelsinai 1 vnt. žiupsnelis tarkuotų žievelių - kukuliams
- Citrinos 1 vnt. 0,5 išspaustų sulčių
- Pipirai 2 žiupsnelis kukuliams ir padažui
- Druska 2 žiupsnelis kukuliams ir padažui
- Vištienos sultinys 1 l kukuliams
- Sviestas 2 valg. š. padažui
- Miltai 2 valg. š. padažui
- Kaparėliai 4 valg. š. marinuotų - padažui
- Vištiena 700 g malta - kukuliams
Kaip gaminti
1. Sumuštinių duonos riekes išmirkykite piene ir nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
2. Išmirkytą duoną ir svogūnus sudėkite į maltą vištieną, įmuškite kiaušinius, įberkite apelsino žievelių, supilkite citrinos sultis, pasūdykite, pabarstykite pipirais, gerai išminkykite ir padarykite nedidelius kukulius.
3. Kukulius sudėkite į puodą, užpilkite vištienos sultinio tiek, kad apsemtų, uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 20 minučių.
4. Paruošti padažą: keptuvėje ištirpinkite sviestą ir į jį įmaišykite miltus. Maža srovele supilkite pašildytą pieną ir maišydami kaitinkite, kol pasidarys vienalytė masė. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, sudėkite kaparėlius ir dar kaitinkite 2 minutes.
5. Vištienos kukulius patiekite su virtomis bulvėmis, užpylus kaparėlių padažo. Pabarstykite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita