Ingredientai
- Duona 4 vnt. 4 riekelių baltos sumuštinių duonos
- Pienas 100 ml ir padažui 100 ml pieno
- Svogūnai 1 vnt.
- Vištiena 350 g maltos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Apelsinai 1 vnt. žiupsnelio tarkuotų apelsino žievelių
- Citrinos 1 vnt. šaukšto citrinos sulčių
- Vištienos sultinys 1 l
- Sviestas 1 valg. š. Padažui
- Miltai 1 valg. š. Padažui
- Kaparėliai 2 valg. š. Padažui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir padažui taip pat
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį ir padažui taip pat
Kaip gaminti
1. Sumuštinių duonos riekeles (be plutelių) išmirkykite piene. Išgriebusi nuspauskite. Svogūnus nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Paruoštus produktus sudėkite į dubenį su malta vištiena.
2. Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotas apelsino žieveles, supilkite citrinos sultis, pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų pipirų ir aliejumi pateptomis rankomis suformuokite kukulius.
3. Sudėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu (jis turi kukulius semti). Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
4. Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame pakepinkite miltus. Supilkite pašildytą pieną ir kaitinkite, kol masė taps vienalytė. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kaparėlius ir dar porą minučių pakaitinkite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita