Ingredientai
- Vištiena 300 g maltos
- Svogūnai 5 vnt. žieminių – supjaustytų
- Česnakai 1 skiltelės smulkiai sukapotos
- Prieskoniai 1 arbat. š. SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sezamo sėklos 1 valg. š. SANTA MARIA
- Džiūvėsiai 100 g
- Druska 1 arbat. š. SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio ir žiupsnelis padažui
- Aliejus 200 ml rapsų – kepti
- Razinos 200 g padažui
- Vanduo 200 ml padažui
- Cukrus 2 valg. š. padažui
- Actas 2 valg. š. vyno – padažui
- Aitrioji paprika 2 arbat. š. SANTA MARIA
- Paprikos 2 arbat. š. SANTA MARIA maltų
- Svogūnėlis: (valgomasis, smulkiai supjaustytas – padažui) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
- Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, česnakais, aitriąja paprika bei druska ir suformuokite kukuliukus.
- Sumaišykite sezamų sėklas ir džiūvėsėlius.
- Pavoliokite kukuliukus kiaušinio plakinyje ir sezamų sėklų bei džiūvėsėlių mišinyje.
- Įkaitinkite aliejų ir apie 2–3 min. kepkite kukuliukus, kol jie gražiai paruduos.
- Tada sudėkite kukuliukus ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.
Mirkomasis padažas:
- Užvirkite vandenį su razinomis.
- Sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 2–3 min., kol razinos suminkštės.
- Sudėkite kitus produktus, išskyrus valgomąjį svogūnėlį, ir gerai juos sumaišykite.
- Puodą nukaiskite ir įdėkite svogūnų.
- Pagardinkite druska ir sumaišykite, kad konsistencija būtų vientisa. Šiek tiek palaukite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita