Ingredientai
- Faršas 600 g 600 - 700 vištienos - kukuliams
- Manai 2 valg. š. kukuliams
- Kiaušiniai 1 vnt. kukuliams
- Vištienos sultinys 1 vnt. 1 kubelis - kukuliams
- Vištienos prieskoniai 2 g pagal skonį - kukuliams
- Karis 1 g pagal skonį - kukuliams
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji - kukuliams
- Druska 2 žiupsnelis kukuliams ir padažui
- Špinatai 300 g padažui
- Grietinėlė 300 ml riebios - padažui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis - padažui
- Česnakai 1 skiltelės padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis padažui
- Prieskoniniai žalumynai 3 g žiupsnelis - padažui
- Aliejus 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir manų kruopomis. Pagardinkite pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Didesniame puode užvirkite vandenį, įdėkite sultinio kubelį. Šlapiomis rankomis formuokite didesnius kukulius ir meskite į verdantį sultinį. Virkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.
3. Tuo tarpu pasiruoškite padažą. Keptuvėje ar puodelyje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, grūstą česnaką ir maišydami apkepkite. Sumeskite plėšytus špinatus ir maišydami taip pat apkepkite. Supilkite grietinėlę, paskaninkite žolelėmis, druska, pipirais ir kaitinkite nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. 4. Išvirtus kukulius išgriebkite, nuvarvinkite ir apipilkite padažu. Tiekite su makaronais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė