Ingredientai
- Faršas 700 g 700 - 800 vištienos filė
- Vištienos prieskoniai 3 g žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 4 g žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 3 valg. š. riebios, tinka ir grietinė
- Paprikos 1 vnt. saldžiosios geltonos
- Cukinijos 1 vnt.
- Pomidorai 10 vnt. vyšniniai
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Vištienos faršą sumaišykite su grietinėle ar grietine, vištienos prieskoniais, pipirais, druska ir labai gerai išsukite. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius ir apkepkite keptuvėje ant didesnės ugnies nuolat vartydami, kad gražiai apskrustų.
2. Vyšninius pomidorus, griežinėliais pjaustytą cukiniją ir smulkintą papriką pabarstykite žolelių mišiniu, pipirais, druska ir apšlakstykite aliejumi. Viską gerai išmaišykite ir leiskite 10 minučių pastovėti, kad įsigertų prieskoniai. Ant medinių pagaliukų paeiliui verkite kukulius ir daržoves. Vėrinukus kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 10–15 minučių.
3. Taip paruoštus vėrinukus galima kepti įjungus kepintuvo su ventiliatoriumi funkciją, tik kukulių nereikia apkepti.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita