Ingredientai
- Vištiena 34 vnt. apie 3 kg vieno kaulo kumpelių
- Druska 30 g 1 kg mėsos - 10 g
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5 arbat. š.
- Vištienos prieskoniai 60 g 20 g - 1 kg mėsos
- Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių
Kaip gaminti
- Vieno kaulo vištienos kumpelius nuvalykite, nuplaukite ir leiskite vandeniui nuvarvėti.
- Dėkite į bet kokį indą, apibarstykite druska, juodaisiais šviežiai maltais pipirais ir paukštienos prieskoniais (gausiau – gražiau atrodys). Prieskonių dėkite pagal skonį sūriau – aštriau.
- 3–5 val. prieš kepant mėsą apšlakstykite šviežiai spaustomis citrinų sultimis, išmaišykite.
- Tolygiai marinuojasi šaldytuve apie parą laiko. Galima ir trumpiau: viską sudėti į sandarų indą ir kratyti, kol malkos sudegs ir virs žarijomis (apie 30 min. kratyti).
- Svarbu: stiprios rankos, suveriant ant iešmų zigzagais, kad stabiliai laikytųsi vartant (nes kepant ant grotelių prikimba odelė).
- Kepkite ant ne per karštų žarijų ir vartykite visas 4 puses (odelių pusė skrunda greičiausiai).
- Skonį pagardins į pabaigą ant žarijų numesta ir šalia smilkstanti kadagio šakelė.
- Geriausiai kepti ant beržinių malkų žarijų apie 30 min. Per tą laiką išvirkite plikytus ryžius.
Receptą atsiuntė Robertas B.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Sultinga vištiena“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita