Ingredientai
- Tamsios ruginės bandelės: 3 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
- Vištiena 300 g maltos
- Duona 1 riekės baltos
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. 1 - kapotų krapų ir petražolių ir 1 - žalumynų sviestui
- Čiobreliai 1 arbat. š. džiovinto
- Aliejus 1 valg. š.
- Džiūvėsiai 1 vnt. saujelė
- Cukinijos 1 vnt.
- Salotos 1 sauja lapelių
- Sviestas 100 g žalumynų sviestui
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - žalumynų sviestui
- Pipirai 1 žiupsnelis citrininių - žalumynų sviestui
- Citrinos 1 vnt. sulčių ir nutarkuotų žievelių - žalumynų sviestui
Kaip gaminti
- Duonos riekelę užpilkite šlakeliu pieno ir palikite, kad išbrinktų.
- Į gilesnį dubenį sukrėskite faršą, sudėkite mirkytą bandelę, suberkite visus prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus, supilkite aliejų ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
- Masę pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Drėgnomis rankomis formuokite maltinukus, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir iškepkite orkaitėje be jokių riebalų.
- Paruoškite žalumynų sviestą: kambario temperatūroje atšildytą sviestą sumaišykite su keliais šaukšteliais žalumynų.
- Pagal skonį įberkite druskos, citrinos žievelės, citrininių pipirų, įspauskite skiltelę česnako ir įvarvinkite citrinų sulčių.
- Sviestą susukite į maistinę plėvelę, suformuokite pailgą volelį ir padėkite į šaldymo kamerą, kad sustingtų.
- Bandeles perpjaukite per pusę, vidinėmis puselėmis paskrudinkite sausoje keptuvėje, aptepkite žalumynų sviestu, dėkite salotų lapelių, po maltinį, tada cukinijų juostelių ir svogūnų griežinėlių.
- Sumuštinius paskaninkite aitriųjų paprikų griežinėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita