Ingredientai
- Vištiena 300 g filė
- Kviečiai: (indelis - daigintų) 1 st.
- Sviestas 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Šalavijai 1 valg. š. žiupsnelis
- Džiūvėsiai 1 st. saujelė
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotos žievelės
- Prieskoniniai žalumynai 4 valg. š. keli šaukštai įvairių smulkintų žalumynų - krapų, petražolių, salierų lapkočių
Kaip gaminti
- Vištieną nuplaukite, supjaustykite labai mažais gabalėliais.
- Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste ir atvėsinkite. Vištieną ir atvėsintus keptus svogūnus krėskite į dubenį, išmaišykite plaktą kiaušinį, šalavijus, gerai nuplautus ir nuvarvintus daigus, pagal skonį berkite druskos, nutarkuotos citrinos žievelės ir pipirų.
- Iš paruoštos masės formuokite norimo dydžio ir formos maltinukus, juos išdėliokite didelėje lėkštėje ir 10 min. palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.
- Maltinukus kepkite gerai įkaitintuose riebaluose arba orkaitėje be riebalų, kol dailiai pagels ir pakvips. Jeigu kepsite riebaluose, nepamirškite nusausinti jų pertekliaus popieriniu rankšluostėliu.
- Tiekite gausiai apibarsčiusi kapotais šviežiais žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita