Ingredientai
- Vištiena 12 vnt. petukų, su oda ar be odos – skonio reikalas
- Jogurtas 1 st. natūralaus
- Imbieras 1,5 arbat. š. tarkuoto šviežio ir dar 1 šaukštas ilgais „siūlais“ tarkuoto (jei neturite specialios trintuvės, pavyks per burokinę tarką braukiant imbierą išilgai)
- Druska 1 arbat. š.
- Tabasko padažas 1 arbat. š.
- Česnakai 1 arbat. š. trinto
- Pomidorų tyrė 1 valg. š.
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Kalendros 1 valg. š. smulkintos šviežios
- Svogūnai 2 vnt. vidutinių, smulkintų
Kaip gaminti
1. Sudėkite vištienos petukus į dubenį.
2. Kitame dubenyje sumaišykite jogurtą, druską, „Tabasco“ padažą, pomidorų tyrę, trintą česnaką, citrinų sultis ir pusę smulkintos kalendros. Sumaišykite ir užpilkite ant vištienos petukų. Sumaišykite, kad visa mėsa būtų padengta marinatu,
3. Įkaitinkite wok ar storadugnėje keptuvėje aliejų ir apkepinkite iki minkštumo svogūnus. Sudėkite vištienos petukus į keptuvę su svogūnais ir kepkite ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišydami apie 10-15 minučių.
4. Baigę kepti, sudėkite likusią kalendrą ir imbierą „siūlais“, sumaišykite ir patiekite.