Ingredientai
- Vištiena 1 kg filė
- Kefyras 1 st.
- Sojų padažas 1 valg. š. aštraus
- Kukurūzų dribsniai 3 st.
- Miltai 1 st.
- Vištienos prieskoniai 2 arbat. š.
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mėsą supjaustykite stambokais šiaudeliais, sudėkite į dubenį ir užpilkite kefyru, sumaišytu su sojų padažu. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve ne mažiau kaip 4 val. (kelis kartus pamaišykite).
2. Dribsnius susmulkinkite ir sumaišykite su miltais bei prieskoniais.
3. Iš marinato ištrauktus vištienos gabaliukus pavoliokite dribsniuose, sudėkite į riebalais pateptą skardą, apšlakstykite aliejumi ir maždaug 45 min. kepkite 200°C karštumo orkaitėje (įpusėjus kepti gabaliukus apverskite ir, jei reikia, dar apšlakstykite aliejumi).
4. Piršteliai skanūs ir šilti, ir šalti. Prie jų tinka įvairiausios salotos, lengvas jogurtinis padažas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita