Ingredientai
- Pastarnokai: 500 g
- Bulvės 300 g
- Vištienos krūtinėlė 500 g
- Miltai 20 g 2 arbat. š. kukurūzų
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Porai 4 vnt.
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių
- Petražolės 2 valg. š. smulkintų
- Kreminė varškė 2 valg. š. arba grietinės
- Garstyčios 1 arbat. š. maltos
- Prieskoniai: (pagal skonį mėgstamų) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pastarnokus ir bulves nuskuskite, supjaustykite ir išvirkite. Išgriebkite (vandens neišpilkite), pabarstykite prieskoniais ir sutrinkite.
2. Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais, apvoliokite kukurūzų miltuose ir pakepinkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite griežinėliais supjaustytus porus ir kepkite apie 3 minutes. Užpilkite 200 ml vandens, kuriame virė daržovės, ir ant silpnos ugnies virkite apie 10 minučių.
3. Vištieną nukelkite nuo viryklės, įmaišykite citrinos žieveles, petražoles, varškės kremą, garstyčias.
4. Vištienos masę sudėkite į keturis 300 ml talpos kepimo indelius, ant viršaus uždėkite trintų pastarnokų ir bulvių, išlyginkite. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita