Ingredientai
- Salotos 1 vnt. Ledkalnio (Aisbergo)
- Vištiena 400 g filė
- Pomidorai 2 vnt.
- Riešutai 50 g skrudinti žemės
- Pievagrybiai 8 vnt.
- Svogūnų laiškai 30 g
- Ryžiai 100 g virti rudieji
- Actas 2 valg. š. ryžių
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Vištienos prieskoniai 2 arbat. š. rytietiški
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais gabalėliais ir įtrinkite vištienos prieskoniais.
2. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje.
3. Kai svogūnas dailiai pagels, sumeskite nuplautus ir smulkintus pievagrybius ir apie 3 min. pakepinkite, tada suverskite vištienos gabalėlius, iš abiejų pusių apkepinkite.
4. Kai vištiena suminkštės, supilkite ryžių actą ir tamsų sojų padažą, citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, druska ir cukrumi.
5. Galiausiai suberkite virtus ryžius, skrudintus riešutus, viską labai gerai išmaišykite, atvėsinkite, įmaišykite smulkintus pomidorus ir paruoštą masę sukrėskite į salotų lapus.
6. Tiekite apibarsčiusi kapotais svogūnų laiškais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita