Ingredientai
- Vištiena 200 g viščiukų krūtinėlių
- Pomidorai 2 vnt.
- Agurkai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Batonas 3 riekės
- Salotos 1 vnt. ryšulėlis
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Majonezas 4 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite, apšlakstykite aliejumi, kepkite 220°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepkite viščiukų krūtinėles, pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais.
3. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, agurką – griežinėliais, saldžiąją papriką – šiaudeliais arba kubeliais.
4. Į majonezą išspauskite česnaką, išmaišykite.
5. Suplėšykite salotų lapus, sudėkite daržoves, sukrėskite majonezą, atsargiai išmaišykite. Sudėkite salotas į lėkštę, ant viršaus išdėliokite keptos vištienos griežinėlius, užberkite batono skrebučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita